Persatuan Usahawan Internet Malaysia akan mengadakan mini seminar fokus untuk latihan pembinaan, operasi, dan pemasaran perniagaan melalui Internet.

Seminar akan mula dijalankan pada 14 Jan 2012 , dan akan berlangsung selama 12 slot dalam 6 minggu. Objektif mini seminar ini ialah memastikan anda tahu A-Z mengenai perniagaan Internet.

Untuk siapa seminar ini?

  • Anda yang mempunyai perniagaan dan ingin mengembangkan perniagaan melalui Internet.
  • Anda yang tidak mempunyai produk atau servis tetapi mahu membina perniagaan Internet.

Siapa barisan speaker?

Shuth

En. Mohd Suhaimy , Shuth Network Sdn Bhd. WangCyber Founder. Beliau merupakan seorang startup online business program. Telah menjadi BAPA INTERNET Malaysia.

Seorang yang amat karismatik dan berdisiplin dalam menjalankan perniagaan Internet!

Nama yang tidak dapat dipisahkan daripada perkataan surat jualan MEMBUNUH! Beliau merupakan seorang penulis yang sangat berpengalaman dalam bidang pemasaran produk di internet mahupun di luar internet. Cuba anda masuk ke kedai buku terbesar di Malaysia iaitu MPH Bookstore, anda pasti akan terjumpa dengan dua buah buku tulisan beliau yang bertajuk ‘Rahsia Membina Senjata Jualan’ & ‘Rahsia Jurus Pemikat Jualan‘. Anda tahu tak?

Buku ini telah disenaraikan sebagai TOP TEN Local Non Fiction Best Seller. Hebat! Daripada pengalaman beliau inilah yang menyebabkan ramai usahawan internet merayu-rayu meminta Zahrul tuliskan surat jualan untuk produk mahupun servis yang ingin dipasarkan di internet. Hasilnya, ramai usahawan internet telah menjadi SUPERSTARdalam perniagaan internet hanya melalui bantuan penulisan jualan beliau. Kini beliau sering digelar “King of Salesletter“.

Gero Azrul adalah satu nama yang tidak asing di dalam bidang pemasaran sosial media tempatan. Beliau merupakan seorang pengkaji pemasaran sosial media dan telah menuntut ilmu pemasaran ini dengan usahawan online & offline termasuklah Ewen Chia, Blair Singer dan ramai lagi.

Produk pertama beliau di dalam pemasaran internet tempatan iaitu ebook Kuasa Fan Page adalah antara produk terawal di dalam niche media sosial yang mengajar bagaimana untuk menggunakan fan page bagi memaksimakan perniagaan di internet.

Selain itu, beliau juga merupakan Pengerusi untuk Persatuan Usahawan Internet Malaysia di mana fokus beliau ialah untuk membantu individu, usahawan, dan organisasi yang mahu memperkembangkan bisnes mereka menggunakan pemasaran Internet.”

Rahman Basri berjinak jinak didalam perniagaan internet sewaktu masih belajar lagi di Universiti Pendidikan Sultan Idris lagi. Satu tahun kemudian, pendapatan yang beliau jana hasil keuntungan di internet lebih banyak dari apa yang boleh di buat di sekolah!

Beliau adalah seorang individu yang memang betul-betul buat duit secara part time di internet tapi kini hasilnya dah mencecah 5 angka.. Sehinggalah beliau akhirnya membuat keputusan untuk berkecimpung secara sepenuh masa dalam bidang perniagaan internet ini.

Namanya tidak asing dipasaran tempatan sebagai Top Affiliate dalam kebanyakan Pertandingan Affiliate yang dijalankan.

Rahman Basri akan membuka rahsia beliau bagaimana anda juga boleh berjaya seperti beliau hanya walaupun anda mempunyai karier full time di tempat lain.

 

NOTA: Senarai speaker rasmi PUIM akan dikemaskini dari masa ke masa. Nantikan update daripada kami.